Trädgårdstips

Att skapa och underhålla trädgården är ibland ett ganska rogivande men knivigt jobb. Vi har över 65 års erfarenhet av planering, uppbyggnad och underhåll inom området trädgård! Vi vet (nästan) allt om blommor, växter och träd! Vi ger dig massor av tips och råd i våra artiklar!

Aktuellt just nu

  • Den här månaden kan du njuta av de vackra höstfärgerna i trädgården. Din damm ser fortfarande attraktiv ut men för att behålla dammen så fin som möjligt har vi listat några sysslor för den här månaden.

  • Oktober är en utmärkt månad för att plantera träd, buskar och perenner. Jorden är fortfarande varm nog att ge dem en bra start innan vintern sätter in.

  • Alla träd behöver inte beskäras i oktober. Men träd som blöder lätt, till exempel valnöt, tulpanträd, björk och lönn ska helst beskäras under denna månad. Det beror på att om ungefär en månad kommer de att börja tappa sina löv. Om dessa träd beskärs under vintern eller tidigt på våren förlorar de bladlösa grenarna för mycket sav, eftersom de har ett kraftigt savflöde under denna period. Det är tydligt vart uttrycket "blödande träd" kommer ifrån.

    Det är inte svårt att beskära. Följ bara dessa enkla regler:

  • org:/banners-teasers/Garden Tips/Thumbnails/snoeien2.JPG

    Beskärning är ett viktigt sätt att förbättra tillväxten och blomningen hos träd och buskar. Att beskära vid fel tidpunkt kan ge en negativ effekt. Vi nämner därför bara träd och buskar som går att beskära i den här månaden.

Specialpris
Hyacinter Mix
50% på din 2:a förpackning

från 154,00 kr