Klätterväxter

org:/klimplanten.jpg

1 - 5 av 5 Resultat
Visa max   resultat per sida
  • Varje trädgårdsmästare som kommer i kontakt med blåregn för första gången blir sannolikt överraskad, precis som jag har blivit. Det missvisande namnet syftar inte på en viss sorts växt och nödvändigtvis ej heller på blommornas färg. Blåregn, som härstammar från familjen ärtväxter (Fabaceae), består av en samling olika Wisteria-sorter.

  • Klematis är en populär växt, och det är inte svårt att fatta varför. När du en gång har upptäckt den eleganta charmen hos denna frodigt blommande klätterväxt, kommer även du att bli tokig i klematis.

  • Klätterväxter, klätterrosor, klättrande fruktbuskar, klättrande buskar – det finns så mycket att välja på om du vill ge liv åt ett staket eller en pergola. De är ett attraktivt inslag i en stor trädgård, men de är ett utmärkt alternativ för små trädgårdar också.

  • Kaprifol (Lonicera) är en slingerväxt – eller snarare en familj av slingerväxter- som finns i Europa, Asien och Nordamerika. Den har alltså mycket stor spridning. Växten är inte självhäftande utan måste slingra sig runt träd och buskar och har därför heller ingenting emot skugga.

  • Klängväxter verkar bli allt mer populära för varje år. Det är knappast förvånansvärt eftersom urbaniseringen gjort att allt fler personer har mindre trädgårdar eller bara balkonger. Om man anlägger trädgården vertikalt behöver man inte så mycket utrymme, men samtidigt kan man skapa en illusion av rymd.